Húsos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 50 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 babérlevél
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • reszelt sajt

Elkészítése:
A vöröshagymát kockákra vágjuk, üvegesre pároljuk. Beletesszük a darált húst, megpirítjuk.
A paradicsomot kis kockákra vágjuk, beletesszük, így lesz egy kis szaftja az ételnek. Babérlevéllel, sóval, borssal fűszerezzük. Az őrölt köménnyel nagyon óvatosan bánjunk, mert nagyon intenzív ízű fűszer.
Ha elkészült a húsos ragu, akkor tegyük bele a piros paprikát.
Közben bő, sós vízben főzzük ki a makarónit, szűrjük le és keverjük össze a húsos raguval.
Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.