Saslik csirkéből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 szál csípős parasztkolbász
  • 20 dkg szalonna
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 4 db sonkahagyma /lehet vöröshagyma,lila hagyma/
  • 2 db paprika
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 6 db bambusz nyárs

Elkészítése:
A cukkinit, parasztkolbászt és a sonkát, a hagymát karikákra, a csirkemellet és a többi hozzávalót kockákra vágjuk. A húst sózzuk, befűszerezzük és állni hagyjuk 15-20 percet.
A csirkemellet, a kolbászt, a szalonnát és a zöldségeket felváltva a nyársra húzzuk. Az egészet megszórjuk szárnyas fűszerrel, olajozott sütőrácsra vagy grillre tesszük és megsütjük. Tálalhatjuk salátával vagy tetszőleges körettel is. Én főtt-sült burgonyát tettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!