Gyros tál csirkemellből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 0,5 fej fejes káposzta
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 mk rozmaring
  • 4 dl joghurt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk oregánó
  • őrölt bors
  • köménymag
  • ételízesítő
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 cs hónapos retek

Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk. Én a káposztát vékonyra szeletelem a többi hozzávalót felkockázom. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olajba belekeverjük a szárnyas fűszert, oregánót borsot, köményt és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. Beleforgatjuk a csirkecsíkokat és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ha előző nap bepácoljuk még finomabb.
A csirkehúst serpenyőben szép pirosra sütjük. A joghurtba kevés ételízesítőt és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát keverünk. A zöldségeket összekeverjük. A joghurtos öntettel és a hússal tálaljuk. Adhatunk mellé sült burgonyát is köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!