Gombás tokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80dkg. sertéscomb
  • 25dkg. gombakonzerv
  • 15dkg. füstölt szalonna
  • 4dl.tejföl
  • 1ek. liszt
  • só, bors

Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, és a töpörtyűt kiszedjük. A visszamaradt zsírba megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, szükség szerint felöntjük vízzel, és majdnem puhára pároljuk. A felszeletelt gombát hozzáadjuk és puhára pároljuk a hússal.  Ha megpuhult hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, összeforraljuk, végül belekeverjük a kisütött töpörtyűt.  Galuskával tálaljuk.