Húsrudak babsalátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 mk chilipor
  • 1/2 mk őrölt kömény
  • 1 ek liszt

Babsalátához:

  • 1 fej lila hagyma
  • 1 doboz konzerv bab
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek mustár

Elkészítése:

Darált húst a zúzott fokhagymával olajjal,liszttel és a fűszerekkel összedolgozzuk. Vizes kézzel kis rudakat formálunk és forró olajba kisütjük. Salátához a babot leszűrjük, vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a megpucolt és cikkekre szeletelt lila hagymával összekeverjük. Az olajat mézzel és a mustárral simára keverjük és a babra öntjük.