Burgonyás sajtos rúd

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2,5 kis kanál só
  • sajt és köménymag a tetejére
  • 2 dkg élesztő
  • fél dl langyos tej
  • 1 tojás sárgája a kenéshez

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben kicsit felfuttatom. A burgonyát átpaszírozom és a többi hozzávalóval lágy tésztává gyúrom. A gyúrás után hűtőbe teszem kb 1 órára. Utána kinyújtom vékonyra és egyformára felvágom. Tojással lekenem, sajttal és köménymaggal megszórom. 180 fokos sütőbe szép arany -barnára megsütöm. Nem száraz és nem szárad ki másnapra sem.