Capuccinó szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 kanál liszt
  • 6 kanál cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • fél dl étolaj
  • 1 kanál kakaópor

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 kanál kakaópor
  • 1 kanál instant kávé
  • tetejére csoki

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk egy közepes (28*35 cm-es) tepsiben, majd kihűtjük. A kihűlt piskótát két lapba vágjuk.

A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint és a cukrot, majd alaposan kihabosítjuk. A krémet két részre osztjuk.

A krém egyik felét rákenjük az egyik lapra.  A maradék krémhez hozzáadjuk a kakaóport és az őrölt kávét. A kávés krémet rákenjük a fehér krémre, majd rátesszük a másik lapot. Tetejét olvasztott csokival vonjuk be.

Pár órát pihentetjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.