Portugál csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 kanál olíva olaj
  • 1 kanál pirospaprika
  • 1 zöld hegyes erős paprika
  • bors
  • majoránna
  • csípős piros arany
  • 8 darab csirkecomb

 Elkészítése:

Az olajat egy akkora tálba tesszük, amibe belefér a hús. Hozzáadjuk a pirospaprikát, piros aranyat, borsozzuk, majd a majoránnát is hozzáadjuk. Az erős paprikát kicsire felszeleteljük, majd az is hozzáadjuk a páchoz.

A húsokat jól besózzuk, majd a pácba forgatjuk, hogy mindenhol befedje.

Egy tepsibe vagy jénaiba kevés olajat és vizet öntünk, elrendezzük benne a húsokat, majd a 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (közben ha van rá módunk locsolgassuk a levével). Ha szükséges takarjuk le alufóliával, majd vegyük le és süssük aranybarnára.

Burgonyát és rizst is adhatunk hozzá.

Nagyon finom!