Kacsamáj másképpen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 45 deka kacsamáj
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1,5 deci tej az áztatáshoz
  • 2 kanál kacsazsír
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítése:

 

A májat a tejjel leöntöm és kb fél órát a tejben áztatom. A kacsazsírba a fokhagymát beleszelem, és gázon halványra megpirítom. A májat kiveszem a tejből lecsepegtetem és kis kockákra vagdalom. A fokhagymás zsírba beleteszem a májat és fehéredésig sütöm. Közben hozzáadom a karikára vágott vöröshagymát, és a fűszereket májas tejjel felöntöm. Fedővel letakarom amíg a hagyma üvegesre nem párolódik. Mikor már a tejet elfőtte, és a hagyma is megpárolódott apróra vágott petrezselyemmel megszórom. Rizzsel tálalom. Gyors finom étel.