Almás-diós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg dió (15 dkg darálva, 5 dkg apróra darabolva )
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 nagyobb alma reszelve, fahéjjal összekeverve
  • 3 tojás
  • 3-4 ek tejföl

Elkészítés:

Az egészet alaposan összekeverjük, amíg nagyjából önthető állapotúvá válik.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 20) öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Az idő lejárta előtt fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Jó étvágyat!