Csokoládé darabos narancstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 1 csipet só

Krém:

  • 2 nagy narancs
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1,5 csomag zselatinpor (15g)
  • 40 dkg mascarpone
  • 5 dl kefír
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1,5 dl narancslé

Díszítéshez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag mogyorókrémmel töltött ostyarudacskák (pl. a Lidlből)
  • 1 narancs
  • csokireszelék

Elkészítése:
A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval krémesre kikeverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat és tovább keverjük, míg szép sima masszát kapunk. Ehhez adjuk a sütőporos lisztet, majd a tejszínt, a narancshéjat, végül a felaprított csokit is beledolgozzuk.
Zsírpapírral bélelt, kikent tortaformába töltjük a tésztát és megsütjük. Miután kisült, félretesszük hűlni.

A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük, felkockázzuk. A zselatint beáztatjuk 4 ek. narancslébe és állni hagyjuk. Elkeverjük az 1 dl narancslét a mascarponéval, a kefirrel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal. A zselatint felforraljuk. Elkeverjük 4 ek. krémmel, majd a krém egészéhez adjuk.

A krémbe beleforgatjuk a narancs darabkákat. A csokis tészta köré felhelyezzük a tortaformát és az egész krémet a csokis alapra szedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap ízlés szerint díszítjük.

A gyümölcs tetszőlegesen variálható. Nagyon mutatós lime-al, ribizlivel, sárgabarackkal és eperrel is.