Amerikai krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 7 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 11 ek víz
  • 2 ek olaj

A krémhez:

  • 7 tojás fehérje
  • 8-10 ek cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaniliás pudingpor
  • 5 dl tej

A tetejére

  • 4 dl habtejszín, reszelt csoki

Elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk.
Előmelegített sütőben (vajazott, lisztezett) közepes hőfokon 20 percig süssük meg a piskótát.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingból és a tejből a megszokott módon pudingot készítünk. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón összekeverjük a pudinggal és ezt kenjük a tészta tetejére és tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor a felvert tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.