Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom. Tálba teszem a lisztet, a sót, cukrot, étolajat és a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejjel bedagasztom, hogy jól gyúrható tésztát kapjak. Amikor kész, meleg helyen tovább kelesztem kb 1 órát.
A tejfölbe ízlés szerint fokhagymakrémet nyomok, sózom, borsozom, végül összekeverem. A kockára vágott sonkát, kukoricát és a finomra vágott vöröshagymát hozzáteszem a tejfölös alaphoz és jó alaposan összekeverem.
A kelt tésztát vékonyra nyújtom, nagyobb darabokat (kockákat) vágok belőle, a közepére halmozom a tölteléket. A széleket középre hajtogatom, nem baj, ha néhol kikandikál egy kis töltelék. A tetejüket bekenem a tejföl és tojás keverékével, majd reszelt trappista sajtot szórok rá.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Pont ma csináltam ezt a receptet. Sokat szoktam kelt tésztákat csinálni és már nem méregetem a hozzávalókat, csak úgy érzésre. Szerintem nem kellett hozzá 5 dl tej és étolajból is kevesebb ment bele, mint 2 dl. Viszont isteni puha volt a tészta, nagyon el van találva ez a recept. A töltelék gyakorlatilag bármi lehet bele. Legközelebb azzal fogom megcsinálni, amit egyébként pizza feltétnek használok. De szerintem, ha cukros-tojásos túrót töltenék bele, (természetesen akkor nem kell tejföl és sajt a tetejére) akkor is nagyon finom lenne. Hallottam már úgy, hogy bacon szalonnával kell tölteni, és szezámmagot szórni a tetejére. El lehet engedni a fantáziát, ki mit szeret, azt kell beletenni. Nekünk ez a recept így, ahogy leírtam, nagyon ízlik!
Egyébként fogalmam sincs mi a neve, csak muszáj volt írnom valamit :)