Mexikói pizza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:

  • 25 dkg finom liszt
  • 25 dkg kukorica liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 ek.olíva olaj
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • kb. 4 dl langyos víz vagy tej

A feltéthez:

  • 30 dkg sovány marhahús darálva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 doboz  konzerv vörös bab
  • 30 dkg trappista vagy mozzarella sajt
  • 2 db chili paprika vagy szárított chili
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • 2 ek olíva olaj
  • 3 dl sűrű paradicsomszósz vagy ketchup

Előkészítés: Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük. A hagymát , fokhagymát, chilit apróra vágjuk.

Amíg a tészta kel elkészítjük a feltétet. Az olajon megdinszteljük a hagymát,fokhagymát. Rátesszük a chilit, marhahúst. Sózzuk,borsozzuk, oregánót adunk hozzá. Pirítsuk 8-10 percet majd öntsük rá a paradicsomszószt és főzzük addig amíg besűrűsödik.

A tésztát nyomkodjuk egy kiolajozott tepsibe, kenjük meg a paradicsomos-marhahúsos mártással. Szórjuk rá a kukoricát és a babot majd a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!