Hájas sütemények

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek 10%-os ecet
  • 1,5 dl langyos, sós víz

A hájhoz:

  • 40 dkg darált háj
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek rum

Elkészítése:

A hájat a liszttel és a rummal jól összedolgozzuk.

A tésztához valókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra és a háj 1/3 részét rákenjük.

Összehajtogatjuk és 20 percet hűvös helyen pihentetjük. Aztán újból kinyújtjuk és a megmaradt hájnak a felét rákenjük és ugyanúgy járunk el, mint előzőleg, majd ismét nyújtás, maradék háj, kenés, összehajtás, pihenés.

Aztán kinyújtjuk kb 3-4 mm és tetszőlegesen töltjük.

Diótöltelékkel és baracklekvárral töltöttem.

Muffin sütőben 6 db fahéjas almás rózsát is sütöttem. Ehhez 1 db almát használtam fel.

Az almát megmostam. Héjasan vékonyabb szeletekre vágtam, majd vízben, fahéjjal, cukorral, citromlével ízesítve megfőztem vagyis csak addig, hogy majd hajlítható legyen.

Csíkokat vágtam, fahéjas kristálycukorral megszórtam és az alma szeleteket rátettem, majd felcsavartam. Olajozott muffin formába tettem és sütöttem,200 fokra előmelegített sütőben.

A megsült süteményeket vaníliás porcukorral megszórtam.

Sós süteményeket is készíthetünk a tésztából.