Almás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 kg alma
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 4 cs vaníliapuding
  • 1 liter víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 tojásfehérje

A tetejére:

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

Hat tojásból piskótát sütünk úgy,hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A pudingot a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből, 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk,majd a meleg pudinggal elkeverjük. A tészta tetejére kenjük. Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Fahéjjal meghintve,kockára szeletelve kínáljuk.