Zsuzsa baconos göngyöltje

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 szelet sertéscomb
  • 12 szeletelt bacon
  • 4 zsemle
  • 4 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • delikát
  • sertés fűszerkeverék
  • olaj
  • perezselyemzöld
  • zsemlemorzsa

 Elkészítése:

A húst kiklopfolom, majd megsózom és elkészítem a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem.  4 zsemlét beáztatok, fűszerezem (só, bors, delikát), összekeverem a zsemlemorzsával, a tojásokkal, az apróra vágott petrezselyem levéllel, és a megdinsztelt vöröshagymával.

Jól összedolgozom, majd a megtöltöm vele a kiklopfolt húsokat. Rudakat formázok belőlük, beletekerem bacon szalonnába és tepsibe teszem. Öntök rá egy kevés olajat és vizet, majd megszórom sertés fűszerkeverékkel. Lefedem fóliával és addig sütöm, amíg puha nem lesz. Amikor megpuhult leveszem a fóliát, és megpirítom.