Indián torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 15 dk margarin
  • 5 tojás
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 1 db paradicsom
  • fél csomag kakukkfű
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és egy kevés vízzel. Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, addig elkészítjük a zöldségeket.

A kelkáposztát vékony csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. 5 dkg margarint felolvasztunk egy edényben, és megpároljuk benne a kelkáposztát.

Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a burgonyát. Hagyjuk hűlni. A tésztát kivajazott tortaformába nyomkodjuk és rátesszük a kelkáposztás keveréket.  4 tojást elkeverünk 1,5 dl tejjel és a tejföllel, majd ráöntjük a kelkáposztára. 180 fokon 55 percig sütjük.