Diós-meggyes kevert sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • citromlé ízlés szerint
  • 15 dkg darált dió
  • 22 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 4 ek tej

Továbbá:

  • magozott meggy(fél üveg)
  • kb 3 dkg mandulapehely
  • 20×30 cm-es tepsi
  • sütőpapír

Elkészítése:
A margarint,a cukrokat,tojásokat habosra keverjük,hozzáadjuk a diót,citromlevet,tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,elsimítjuk,a meggyel és mandulapehellyel megszórjuk és tűpróbáig sütjük 180 fokon.
Finom,roppanós a teteje,mandula helyett vágott dióval is megszórhatjuk.