Barackos táska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0.5 kg leveles vajas tészta ( mirelit)
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 tojás a kenéshez
  • 6 db őszibarack

Elkészítése:

A barackokat meghámozzuk, feldaraboljuk. A diót, cukrot a lekvárral összekeverjük.

A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és 10x12cm-s téglalapot vágunk belőle. (Nekem 12 db lett, 4×3)

A tészta egyik felére tesszük a diós masszát, a masszára teszünk a barackból.

A tészta másik felét bevagdaljuk, hogy a gőz utat találjon.

A tészta széleit tojással lekenjük, ráhajtjuk a barackos felére és körbenyomkodjuk.

Tetejét tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, 220 fokon megsütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Eredeti receptben a barackot félbe kell vágni, és abba tölteni a diós masszát. Batyuba csomagoljuk.

Így is elkészítettem, de a batyuk mindig megnyíltak.

Ahogy én készítettem könnyebb elfogyasztani, és egyben maradtak a táskák.