Tarhonyás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg lapocka
  • 1 dl olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • őrölt piros paprika
  • bors
  • 1 csomag kézi tarhonya
  • fél dl olaj
  • 1 kisebb fej
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • ételízesítő

Elkészítése:

A hagymát forró olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paprikát. Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt húst és egy kicsit megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel.

A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd ha színt kap hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és felöntjük meleg vízzel. Fedővel letakarva puhára főzöm.

Amikor a hús és a tarhonya is megfőtt összekeverjük a kettőt és tálaljuk.