Puncsos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A piskótához: 24×30-as tepsi

  • 10 db tojás
  • 10 ek kristálycukor
  • 10 ek finom liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs puncs ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg mazsola
  • 1 üveg rumaroma vagy 0,5 dl rum

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • reszelt ét csoki

Előkészítés:A mazsolát beáztatjuk a rumaromába. Megsütjük a piskótát, hagyjuk kihűlni. A tejjel, 10 dkg cukorral megfőzzük a pudingot. A margarint habosra keverjük a maradék cukorral.

Elkészítés: A langyosra hűlt pudingot és a mazsolát az aromával együtt lassan a margarinhoz keverjük. A piskótát három lapba vágjuk, megkenjük a krémmel. A tetejére is kenünk vékonyan a krémből. Tejszínhabbal és a reszelt csokoládéval díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy órára.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!