Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon, sós,olajos, forró vízben készre főzzük. A vöröshagymát apró kockákra vágom, majd megsütöm az olajban, figyelve hogy ne égjen meg. Amikor már kezd pirulni, rádobom a szeletekre vágott gombát. Sózom, borsozom, paprikázom, és majoránnával ízesítem.
2-3 percig folyamatos kevergetés mellett megpárolom, majd pedig felöntöm fél liter vízzel,és felforralom. Forráskor beledobok egy húsleveskockát, és amíg elolvad,habarást készítek a lisztből és tejfölből és a forrásban lévő gombához gyors keverés mellett hozzáadom.
Néhány percig még forralom és lehúzom a lángról és már kész is.
A tésztát és a szószt össze is keverhetjük, esetleg kikent jénai tálba helyezzük és sajttal megszórjuk a tetejét, körülbelül 15 perc alatt kész is mint egytálétel és nagyon finom!