Csokis-meggyes sajttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 vanília rúd
  • 15 dkg finomra reszelt csokoládé
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 kk sütőpor
  • 50 dkg sajtkrém
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs zselatin fix
  • 1 ü meggybefőtt
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs tortazselé

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukor felével keményre felverjük a fehérjét, majd a maradékkal habosra keverjük a sárgákat. A liszthez hozzáadjuk a reszelt csokit és a sütőport, majd a sárgákkal a fehérjéhez keverjük óvatosan. A tészta felét egy 26 cm-es kerek formába simítjuk, a másik felét pedig egy sütőpapíros tepsibe. Mindkettőt tűpróbáig sütjük 180 fokon, majd ha kihűltek akkor a téglalap alakút hosszában elfelezzük és a kerek köré tekerjük, majd odarögzítjük (például a kapcsos forma pántjával, csak ne húzzuk rá). A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, felvert habtejszínnel és a zselatinnal, majd beleöntjük a torába. A meggybefőttet felfőzzük a cukorral, majd belekeverjük a tortazselét és ráöntjük a krémre. A tetejét maradék sajtkrémmel vagy habtejszínnel díszítjük.