Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukor felével keményre felverjük a fehérjét, majd a maradékkal habosra keverjük a sárgákat. A liszthez hozzáadjuk a reszelt csokit és a sütőport, majd a sárgákkal a fehérjéhez keverjük óvatosan. A tészta felét egy 26 cm-es kerek formába simítjuk, a másik felét pedig egy sütőpapíros tepsibe. Mindkettőt tűpróbáig sütjük 180 fokon, majd ha kihűltek akkor a téglalap alakút hosszában elfelezzük és a kerek köré tekerjük, majd odarögzítjük (például a kapcsos forma pántjával, csak ne húzzuk rá). A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, felvert habtejszínnel és a zselatinnal, majd beleöntjük a torába. A meggybefőttet felfőzzük a cukorral, majd belekeverjük a tortazselét és ráöntjük a krémre. A tetejét maradék sajtkrémmel vagy habtejszínnel díszítjük.