Tejszínes-gombás sertésragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1/2 evőkanál szárított petrezselyem
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • tárkony
  • kakukkfű

Elkészítése:

A húst tisztítsuk meg, vágjuk 1 cm széles csíkokra, és kevés olajon süssük elő, majd vegyük ki az olajból, és tegyük félre. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk nagyon vékony szeletekre, és abban az olajban, amiben a húst sütöttük, pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a szalonnát, ízlés szerint fűszerezzük, majd tegyük vissza a húst, öntsünk rá egy kevés vizet, és főzzük puhára. Ha megpuhult a hús, tegyük bele a felszeletelt gombát, öntsük fel tejszínnel, és főzzük készre. Hasábburgonyával tálaljuk.