Kolbászos-macisajtos batyuk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,25 l tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor

A töltelékhez:

  • 1 szál parasztkolbász
  • 1 doboz medve vagy mackó sajt

A tészta kenéséhez:

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Előkészítés:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.

A töltelékhez:

A kolbászt apró kockákra vágjuk majd össze dolgozzuk a sajttal.

Elkészítés:

A tésztát vékonyra nyújtjuk,közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk és villával összenyomkodjuk. A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással,megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!