Töltött alma

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 közepes nagyságú alma
  • 3 kemény tojás
  • 20 dkg főtt füstölt hús
  • 2 ecetes uborka
  • 2 tojásos francia majonéz
  • 2 dl tejföl
  • ecet

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és a gyümölcsöt enyhén ecetes forró vízben néhány percig abáljuk. Ezután szitán lecsurgatjuk, és megszikkasztjuk. Laskára vágjuk a füstölt húst, kockákra a kemény tojásokat meg az uborkát, összekeverjük, és néhány kiskanál tejföllel hígított majonézzel „kötjük”. Ezzel a töltelékkel töltjük meg az almák üregét, és a tálon az egészet a mártással leöntjük.