Majonézes töltött káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg sült sertéshús (lehet maradék)
  • 3 kemény tojás
  • 2 kis ecetes uborka vagy apró kockákra vágott hordós káposzta-torzsa
  • 5 nagyobb hordós káposzta-levél
  • 2 tojásból kevert francia majonéz
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:
A húst, a tojást meg az uborkát apróra vágva összekeverjük, és 2 evőkanál, tejföllel hígított majonézzel „kötjük”. A káposztalevelek erét kiszedjük, a leveleket  4×4  centis kockákra vágjuk, és mindegyikbe diónyi húsvagdalékot csomagolunk. Az apró megtöltött káposztákat egymás mellé fektetjük, és tálalás előtt a maradék mártással leöntjük.