Zöldbabfőzelék konzervből

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbabkonzerv
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • néhány csepp ecet

Elkészítés:
A zsiradékban megpirítjuk a hagymát, a paprikával meghintjük, és a leszűrt zöldbabot belekeverjük. Végül ráöntjük a liszttel simára kevert tejfölt, ezzel 3-4 percig forraljuk, és ha túl sűrű lenne, kevés konzerv lével hígítjuk. Ha savanykásan szeretjük, enyhén megecetezzük, de ezt el is hagyhatjuk.