Zöldbab lerakva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • csipet reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, és leöntjük a tejföl meg a tojássárgája keverékével, amelyet sóval meg szerecsendióval ízesítettünk. Tetejére szórjuk a vajdarabkákat, és a sütőben megsütjük. Ugyanígy készül a konzervbabból, ilyenkor a zöldbabot szintén leszűrve tesszük a kivajazott tálra, és a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint a friss zöldbabbal.