Májas csirke rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell filé
  • 15 dkg csirkemáj
  • 5 dkg füstölt sonka vagy szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • apróra vágott petrezselyem

Panírhoz:

  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A májat és a sonkát apróra vágjuk a hagymával együtt. Egy edényben a sonkát kisütjük, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a májat is. Amikor megsült hozzáadjuk a zsemlemorzsát és hagyjuk kihűlni. A masszából halmozunk a csirkemellre, megszórjuk petrezselyemmel, feltekerjük és ha szükséges akkor megtűzdeljük hústűvel vagy fogpiszkálóval. Bepanírozzuk a szokásos módon, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.