Citromos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 3 tojás
  • 4 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • fél cs sütőpor
  • fél dl víz
  • fél dl olaj

Krém:

  • 1 cs citrom ízű pudingpor
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez adunk 2 ek cukrot és kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatosa, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy vékony lapot kapunk, melyet sütés után három egyenlő részre vágunk.
A krémhez a pudingport kikeverjük a cukorral, a citrom héjával és a levével, és a tejjel, majd felfőzzük. A tojás fehérjét habbá verjük gőz fölött 15 dkg cukorral és egy citrom levével, majd a még meleg pudinghoz keverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel. Citromfűvel és aszalt gyümölccsel díszítettem.