Gulyásleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • delikát
  • pirospaprika
  • örölt kömény
  • kevés olaj, vagy zsír
  • sárgarépa (2 nagyobb)
  • 2 db petrezyelyem gyökér
  • burgonya (sűrűség szerint)kb 0.5kg

Levesbetét:

  • nokedli(2db tojás, 40dkg liszt, pici víz)

Elkészítése:

Az felkockázott húst felteszem pörköltnek(hagyma, olaj , fűszerek, víz). Mikor ez félig megpuhult, felengedem kb 3l vízzel és ezzel is kezdem főzni még adok hozzá ízlés szerint fűszereket és őrölt köményt. A megtisztított burgonyát kockára vágom és hozzáadom a leveshez. Mikor ez is kezd puhulni akkor beleszaggatom a nokedlit és kb 5 percig még főzöm és kész is van. Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Nagyon finom és ízletes étel és általában én a leves után csörögét tálalok vagy fánkot:)