Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Egy sima és egy barna piskótát sütünk. Ehhez 3 tojást szétválasztunk, majd a sárgához hozzákeverünk 2 ek vizet és az olajat. A fehérjéhez hozzáadunk 1 ek vizet és csipet sót, majd kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverünk fél cs sütőport. A fehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a sütőporos lisztet és óvatosan eldolgozzuk. Egy 26 cm-es kivajazott, lisztezett formába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A barna laphoz ugyan ezt az eljárást megismételjük, csak a liszthez adunk 2 ek kakaóport is. Kihűtjük a lapokat, majd 2-2 lapba vágjuk.
A krémhez elkeverjük a pudingporokat a tejben a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az áfonyát is. A pudingot szétkenjük 3 lapon. Felváltva a lapokat visszatesszük a kapcsos formába, majd a pudingra habot simítunk és egymásra rakosgatjuk a lapokat. Egy sima, egy barna, egy sima és egy barna. A maradék tejszínnel bevonjuk a tetejét és az oldalát, majd ízlés szerint díszítjük.