Stefánia vagdalt bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 db zsemle
  • só ízlés szerint
  • bors
  • zsája
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 csomag leveles tészta

Elkészítése:
Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát és üvegesre párolni az olajon, és a fokhagymát zúzzuk össze.
Áztassuk tejbe vagy vízbe a zsemléket, majd alaposan nyomkodjuk ki. Keverjük alaposan össze a hússal a tojást, a zsemléket, a vöröshagymát, ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával, aprított zsályával.
Formáljunk a húsból hosszúkás formát egy tűzálló tálon, szórjuk meg zsemlemorzsával.
Süssük 180 fokon 40-50 percig, amíg szép piros ropogós nem lesz. Mikor megsült vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. A leveles tésztát nyújtsuk nagyon vékonyra csomagoljuk bele a kihűlt húst,tetejét keresztben és hosszában vágjuk be de nagyon óvatosan. Kenjük le tojás sárgájával és süssük pirosodásig.