Burgonyasaláta zellermártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 2 kis zeller
  • reszelt vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 kanál főzőtejszín vagy tejföl
  • mustár
  • citromlé

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A meghámozott zellert sós, enyhén ecetes vízben puhára főzzük, áttörjük, egy kevés mustárral, citromlével, olajjal, sóval, reszelt hagymával, főzőtejszínnel vagy tejföllel simára keverjük, és a burgonyára öntjük. Legalább egy fél óráig állni hagyjuk, hogy a burgonya a mártást magába szívhassa.