Svéd gombasaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • őrölt bors
  • 1 babérlevél
  • cukor
  • reszelt citromhéj
  • néhány csepp citromlé

Elkészítés:
Az olajban világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát. A megtisztított, cikkekre vágott gombát beletesszük, és a fűszerekkel ízesítve puhára pároljuk. Amikor már a saját levét elfőtte, a paradicsompürét belekeverjük, és még néhány percig pároljuk. Jégbe hűtve tálaljuk, de a babérlevelet dobjuk ki belőle.