Tejfölös gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér /fehérrépa/
  • 1/4 zeller gumó vagy zeller zöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 2 tk pirospaprika
  • 1mk őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 ek finom liszt

Leves betétnek:

  • 5 dkg mini kagyló

Előkészítés:A gombát,zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk,össze vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldségeket,gombát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel a kívánt mennyiségre. Ha a zöldségek megpuhultak liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk.
Betétnek mini kagylótésztát főztem a levesbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!