Bolgár vegyes saláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 húsos zöldpaprika
  • 3 kemény paradicsom
  • 1 tojásos francia majonéz
  • 1/2 dl tejföl
  • 1 kemény tojás
  • ecet

Elkészítés:
A paprikát sütőben vagy vaslapon addig sütjük, amíg a külső része meg nem pirult. Akkor a hártyát lehúzzuk róla, és a paprikát kicsumázva, kockákra vágjuk. A karikára vágott paradicsommal összekeverjük, és néhány órára ecetes-sós páclébe áztatjuk. Tálalás előtt a páclét leöntjük róla, a paradicsomot és a paprikát lecsepegtetjük, a tejföllel hígított majonézzel összekeverjük, és a tetejét kemény tojás- karikákkal díszítjük.