Somlói szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Sárga piskótához

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor

Barna piskótához:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál cukor

A vaníliás pudinghoz:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

A csokoládés pudinghoz:

  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

A tetejére:

  • 4,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük.

A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot. Erre jön a sárga tészta és a csokoládépuding.

A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. Az öntethez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad.

Ezt csorgatjuk a tetejére, és hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A mázat zacskóba öntöttem és az egyik sarkát kicsit kivágtam és úgy csorgattam a hab tetejére.