Hólabda torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztalap hozzávalói:

  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 2 ek kakaópor
  • 2 kk sütőpor
  • 6 tojás
  • 3-4 ek hideg víz
  • csipet só
  • 18 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor

Vanília krémhez:

  • 1 tasak(10 g zselatin)
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 vanília rúd
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl habtejszín

A bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 3-3 dkg fehér csokoládé olvasztva

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint,majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe. A vanília krémből elveszünk annyit,hogy az oldalát be tudjuk kenni.

A piskótát háromba lapba vágjuk,visszatesszük a formába az alsó lapot megkenjük a krém felével,rátesszük a következő lapot,rákenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Dermedés után a kapcsos részt levesszük,bekenjük az oldalát a kivett krémmel, kókusszal megszórjuk,csokival bevonjuk.
Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a fehér csokoládét is.

Az étcsokoládét a tortára kenjük.

Az olvasztott fehér csokoládét nylon zacskóba töltjük,a végére egy pici lyukat vágunk és a barna csokoládéra körkörösen vékony sugárban köröket csurgatunk.

A fehér csokoládét egy hegyes késsel lefelé húzzuk,így alakul ki a mintázat.