Sile-kocsonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csülök
  • 4 sertésköröm
  • 1 kg sovány sertéshús
  • 6 sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 20 szem borsó
  • 4 babérlevel
  • 1 1/2 fej fokhagyma

Elkészítése: A körmöket megpucoljuk, és bevagdossuk. A húst lemossuk és a csülköt megmossuk és a zöldségekkel együtt lassú tűzön főzni kezdjük. Egy óra után kivesszük a zöldségeket és a húst addig főzzük, amíg le nem válik  a csontról. (kb 4-5 óra). Amikor kész a hús, kivesszük és hűlni hagyjuk. A lébe beletesszük az apróra vagdosott fokhagymát és még fél órán át főzzük. Amíg fő a húst feldaraboljuk és elhelyezzük a tepsibe.  Egy szűrőn keresztül ráöntjük a levet.  Ízlés szerint fűszerezhetjük.