Részeges pecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 kicsontozott rövidkarajszelet
  • 2 zsemle
  • 2 dl fehérbor
  • 1 csomó leveszöldség
  • 10 dkg gomba
  • 1 diónyi vaj
  • 1 nyers tojás
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1 kiskanál paradicsompüré

Elkészítés:
A borban megáztatjuk a zsemlét, kifacsarjuk, és a vajban párolt gombát meg karikákra vágott leveszöldséget beletesszük. Az egészet megdaráljuk, egy nyers tojást ütünk bele, megsózzuk, megborsozzuk, és vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, mindegyikre egy halom tölteléket rakunk, és a két szélét ráhajtva, a húst összegöngyöljük. A tekercseket megtűzzük vagy átkötjük, a forró olajban megforgatjuk. Paprikával meghintjük és kevés vízben puhára pároljuk. Tálalás előtt a levébe paradicsompürét keverünk, és rizzsel vagy párolt zöldségekkel körítjük.