Elzászi sertésborda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet kicsontozott sertésborda
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg hordós káposzta
  • fokhagyma

Elkészítés:
A kivert, besózott hússzeletek mindkét oldalát az olajban nagy lángon pirosra sütjük. A húst kiszedjük, félretesszük, a zsiradékba tesszük a lisztet, a paradicsomot, a tört fokhagymát, és kevés vízzel felforraljuk. A hússzeleteket tűzálló tál aljára terítjük, a vékonyra szelt füstölt szalonnát rászórjuk, a káposztával betakarjuk, és a fokhagymás mártással leöntve, fedő alatt addig pároljuk, amíg az egész jó puha nem lett.