Svéd húspogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés- és 40 dkg marhahús
  • 1 nagy szelet kenyér
  • 2 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

A sütéséhez:

  • olaj

Elkészítés:
A kétfajta húst a kenyérszelet belével együtt megdaráljuk, és fél deci tejföllel, egy tojással, fél fej reszelt vöröshagymával, mustárral, sóval meg borssal dolgozzuk össze. Közepes nagyságú húspogácsákat formálunk belőle, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A maradék tejfölbe reszeljük a hagyma másik felét meg a fokhagymát, tálaláskor leöntjük vele a húspogácsákat, végül az egészet finomra vágott metélőhagymával meghintjük.