Oxfordi húspogácsák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg marha- vagy sertéshús
  • 20 dkg főtt, áttört burgonya,
  • 2 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 1 nyers tojás
  • 25 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:
A húst a burgonyával, a tojással, a hagymával, sóval, meg borssal összegyúrjuk, és húsgombócokat formálunk belőle. A szalonnát felszeleteljük, és mindegyik húsgombóc köré csavarunk egy szalonnaszeletet úgy, hogy az oldalát körülölelje, de a teteje szabadon maradjon. A szalonnát fogpiszkálóval megtűzzük, és a húspogácsákat beolajozott tűzálló tálra vagy sütőlemezre egymás mellé fektetve, a sütőben megsütjük. Burgonyapürével körítjük, de adhatunk hozzá paradicsommártást is.