Fasírtfészek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 5 tojás
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:
A hozzávalókból, de csak egy tojással fasírtmasszát gyúrunk, és négyfelé osztjuk. Nagy pogácsákat formázunk belőle, és mindegyik közepére egy jókora mélyedést nyomunk. Alaposan kivajazott tűzálló tálra vagy zománcos tepsire egymás mellé ültetjük, és a mélyedésekbe is rakunk borsónyi vajat. A forró sütőbe tolva, ropogósra sütjük, majd a mélyedésekbe egy-egy nyers tojást ütünk, mintha tükörtojást készítenénk. A sütőbe visszatolva már csak addig sütjük, amíg a tojások fehérje meg nem alvadt, de a sárgájuk lágy maradjon.