Brüsszeli sertéscomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szál póréhagyma
  • 1 pohár vörösbor
  • 1 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • majoránna

Elkészítés:
A combot tekercs alakúra formázzuk, és zsineggel átkötjük, hogy az alakját megtartsa. Majoránnában, pirospaprikában megforgatjuk, és megsózzuk. A forró olajba fektetjük, az apróra vágott hagymát mellédobjuk, és a húst forgatva, együtt pirítjuk. Végül a többi hozzávalót is beletesszük, a borral felengedjük, és lefedve puhára pároljuk, A húst kivesszük, a zsineget leszedjük, és a pecsenyét felszeleteljük. A levét a liszttel besűrítjük, és átszűrve a tálra rakott sültre öntjük. Burgonyafánk a legjobb hozzá.