Marhapörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg marhapacsni vagy lábszár
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • csipetnyi őrölt bors

Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk a kockákra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük* a kockákra vágott húst megforgatjuk benne, és annyi vízzel öntjük le, amennyi ellepi. Megsózzuk, enyhén megborsozzuk, mellévetjük a paradicsomot meg a zöldpaprikát, és lassú tűzön megpároljuk. Végezetül rövid lére sütjük, és sós vízben főtt burgonyával körítjük.