Ruszki torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 2 cs vaníliás puding
  • 1 l tej
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 tábla étcsoki
  • mazsola
  • tejszínhab
  • rum

Elkészítése: A tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. Míg sül, a csokit kis darabokra vagdaljuk, meggyet leszűrjük. Ha kihűlt a piskóta apró kockákra vágjuk és közben elkészítjük a pudingot. Az apró piskóta darabok felét beleszórjuk egy tálba, majd ízlés szerint rummal meglocsoljuk, megszórjuk mazsolával, és még melegen a fele pudinggal leöntjük. Erre szórunk meggyet, a csoki darabokat, és teszünk rá tejszínhabot. Majd újból megismételjük a sort. Ízlés szerint díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!